Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Halmai a Zsenirális 1: A Gyepüharcok

2018.06.05. 08:30 | bz249 | 3 komment

Címkék: Halmai

Á.u. 1 Budai-hegység

 

- Mondja meg neki, hogy mindenkire lőni fogunk, akinek nem tetszik a képe! Úgyhogy, ha meglátják a páncélost, vagy bárkit zöld ruhában, akkor fegyvert eldobni és fehér zászló az égbe! Vette?

- Vétel! Ha páncélos vagy zöld egyenruha, akkor fegyvert eldobni és fehér zászló az égbe. Ez nem fog tetszeni Cadifornak.

- Leszarom, mi tetszik neki! ETA 5 perc múlva. Nem fogunk az azonosítással baszakodni! Vétel és vége!

- Vétel és vége!

Halmai majdnem végzett hallgató megszakította a beszélgetést az „ostrom alatt álló“ eraviszk településsel és átváltott az intercomra.

- Ok, mindeki készüljön, állítólag lőfegyverrel felszerelt ellenséggel nézünk szembe. Több települést felgyújtottak és az ellenséges harcosok mellett menekülő civilekkel is számolnunk kell, bármit is jelentsen ez a fogalom ezeknél az istenverte keltáknál. Bazmeg Pista, óvatosabban!

A BTR nagyot döccent, ahogy a Pista nevű egykori nehézgépkezelő a harcjármű oldalával átrendezett néhány fiatalabb fát, amelyek a keskeny szekérút melletti fényben gazdag területet próbálták visszavenni az erdő számára. Ahogy Brennus keltái tervezték az Átkerült Területtel.

Ezeknek a fáknak nem sikerült, és ahogy a rádióforgalmazásból ki lehetett venni, a kelták is a semmi és a mérsékelt közötti sikereket tudták felmutatni. Halmai és a két harcjárműből álló egysége éppen az egyik ilyen mérsékelt siker helyszíne felé igyekezett. A szövetséges vademberek földjére, ennek a Cadifor nevű ürgének a birtokára, ahol egy csapat vallási fanatikus bajba került a nem annyira szövetséges vademberektől.

Akik állítólag lőfegyverekkel rendelkeznek, és így az eredetileg a gellérthegyi tábor védelmére kirendelt páncélos erők kétharmadát, ezt a két BTR-t, azonnal agresszív felderítésre küldték Budaörs irányába. Jobb híján Halmai majdnem végzett hallgató parancsnoksága alatt, aki a körülményekre való tekintettel ideiglenesen hadnagyi rangot viselt.

- Mindenre lőni ami gyanúsnak látszik! Nincs tüzérség erre a szektorra állítva, de adott esetben a Hegyről és Etyekről is tudnak erősítést küldeni.

A következő kanyar után feltűnt az egyik kelta település, valószínűleg szövetséges, ugyanis az összes épület lángokban állt. Amely lángok egy kisebb csoport gyalogost világítottak meg.

- Hadnagy úr!

A Pista nevű sofőr a határharcokat, a Saccót, a Morvai-puccsot… egyszóval mindent megúszott a laktanyában töltött átképzéssel. A Hegyen persze látott keltákat, de azok akárhogy is néztek ki, békések voltak. Ezek a kelták viszont… a legrosszabb esetben járulékos veszteség keletkezik az eraviszk szövetségeseknél.

- Gépágyú, tüzet nyiss!

A 30 mm-es gépágyú jócskán túlméretezett fegyver volt élőerő ellen, azonban ahogy Váradi alezredes külön kiemelte, a típusnak nincs jövője Ómagyarországon, úgyhogy bátran pocsékolhatják a lőszert.

A közvetlen közelről leadott sorozat pusztítása döbbenetes volt, véres húscsomók és testrészek repültek szerteszéjjel. A pusztítás és a halál ráadásul rossz reflexet hívott elő a kelta harcosokból, ahelyett hogy szétszaladtak volna, szorosra zárták az alakzatot.

- Tovább! Lassan előre, mert nincs lövegstabilizátorunk.

A BTR előregördült az égő település irányába. Amennyire a lőrésen át meg lehetett állapítani a most halomra ölt keltáknál csak a szokásos felszerelés volt, kard, pajzs és lándzsa.

- Uram? Behajtsunk a faluba?

- Minek? Ezeknek annyi. Tovább annak a nyomorult Cadifornak a szállásáig. Rádió, adja meg a pozíciónkat a Hegynek és jelentse hogy ezt… ezt az izét felgyújtották, szakasz erejű ellenséges erő megsemmisítve, további ellenséges csapat feltételezhető.

- Kérjek erősítést?

- Harcban állunk? – fordult Halmai a rádióshoz, felvont szemöldökkel.

Gyáva férgek. Egy gépágyúval felszerelt páncélozott járműben ülnek, lándzsás vademberekkel harcolnak, erre meg a bokorugró honvédeket veszélyeztetnék. Ők az erősítés!

- Nem uram!

- Akkor meg?!

- Igen uram!

Az erdőből egy újabb alak rohant ki. Ezúttal fegyveres. A gépágyú számára ebből a távolságból nem finoman szólva sem volt könnyű célpont. Ellenben az emberi test rosszul viseli, ha egy tíz tonnás objektummal ütközik…

- Pista, üsd el!

- Igen uram! – fordította a sofőr irányba a járművet. – Uram! Honvédségi egyenruha!

Igen valóban az alacsony, kormos képű alak egy nyomokban honvédségi egyenruhára emlékeztető viseletet hordott…

 

Innen meg ugye:

http://omagyar.blog.hu/2009/05/20/mese_101

Kiegészítés:

a Gyepüharcok wiki cikke, drazsé mester alapján

http://hu.omagyar.wikia.com/wiki/Csata_a_Gyep%C3%BCn%C3%A9l

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr3914014478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garren 2018.06.05. 16:44:22

Na végre! Már alig vártam. Jó lett, ne sajnáld tőlünk a többit sem! :)

bz249 2018.06.05. 16:52:38

@Garren: Halmait sajnos at fogjak iranyitani, hogy mas modon epitse a hazat, de meg 5 kis epizod lesz a tabornok palyajarol. :)

neutor 2018.06.06. 21:22:27

Gyerünk, gyerünk!! :D
süti beállítások módosítása