Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Igazoló jelentés

2009.03.25. 09:20 | Gador | 23 komment

Címkék: esztergom gador védelemigazgatás 2évad

No, ezt megkaptam! A múlt hétvégi csentőfai látogatásom miatt az Ómagyar Korrupcióellenes Hivatal felszólított, hogy szerdán jelenlek meg a megadott helyszínen, és számoljak el bizonyos korpciógyanús ügyeimmel.

 Hogy mi van?!?!?!

 Azt sem tudtam eddig, hogy van ilyen hivatal, az átkerülés előtt persze tapasztaltam, hogy milyen mély erkölcsi válságban élünk – pl. jogosítványszerzés, ami már a rögtön a tizenéveseket megérinti… De hogy itt is? Pláne, hogy a jegyrendszer van életben… meg vannak ezek húzatva!?

Bent rákérdeztem, hogy ez a cetli ugyan mi, meg mi ez a hivatal. Nos, elég ijedt és sajnálkozó képet vágtak a kedves kollégák, hogy nekem reszeltek… és most bizony nagyon be leszek fenyítve, merthogy Ómagyarországon a korrupciót nagyon keményen veszik – a Hivatal teljesen önálló, bárkit eljárás alá vonhat, és majd csak a Parlamentnek kell jelentenie – addig is szabad kezet kaptak Alberttől.

Hogy mik vannak…


Több „vádponttal” is illettek:

-         Közbenjárás Szondi Sándor érdekében

-         Tiltott támogatás juttatása Szondi Sándor és családja részére

-         Indokolatlan gépjárműigény

-         Indokolatlan szabadságkérelem

 No, ez a legutolsó volt az, ami betette a kaput! Mi az, hogy indokolatlan szabadságigény? Hát elment ezeknek az esze??? Nos, mint megtudtam, sosem volt, mert a hivatal a megyei adóigazgatás bázisán épült fel… kezdtem kapizsgálni – tényleg bajban vagyok… 

Annyit azért tettem az ügy érdekében, hogy jeleztem Albertnek, hogy én bizony kaptam egy ilyen idézést. Nos, fura mosolyra váltott, és csak annyit mondott, hogy készüljek fel becsülettel a meghallgatásra, mivel tudja, hogy én mennyire becsületes vagyok, biztos, hogy fel fognak menteni! Ezek szerint már vádlott vagyok?!? Annyit tett még hozzá, hogy ez a hivatal független tőle, mert meg kell akadályozni, hogy a korrupció felüsse a fejét az új rendszerben is. Meg hogy ő mennyire bízik a felmentésemben. 

Ezek után nem tudtam mit tenni, megjelentem hát a megadott időpontban – emiatt csak két tárgyalásomat kellett átszervezni. Kicsit várakoznom kellett,de végül szólítottak – egy vékonydongájú, szemüveges aktakukac ültvelem szemben, mellette egy gépírónő. A szemüveges borogatta az arcát – ez lehetett az „kis probléma”, ami miatt várakoznom kellett – de egész érthetően előadta, hogy a hivatala értesült, hogy

  1. Hivatali rangomat hangsúlyozva „javasoltam”, hogy a barátom részesüljön extra támogatásban, és azt érzékeltettem a bizottságban, hogy majd cserébe tőlem is kérhetnek egy kis szívességet.
  2. Tiltott támogatásban részesítettem Szondi Sándort és családját – és felsorolta azt a pár dolgot, amit vittem nekik. Ezért szállást és ellátást kértem hétvégére, ráadásul nem csak a saját, hanem bizonyos Mezei Csilla személy részére. Mindez egy magas beosztású tisztviselőtől kiemelten immorális, negatív példa, és szigorúan üldözendő.
  3. Péntektől hétfőig az általam igényelt Suzuki felhasználása teljesen magánjellegű volt, mindez a jelen helyzetben maximálisan elítélendő ésatöbbi.

Több pont nem volt. A szabadságost kihagyták, úgy látszik rájöttek, az már kicsit túlzás. Persze ezen már csak az eset után gondolkodtam el. Ott, akkor nem sok híja volt, hogy azt a fickót jó alaposan kidekoráljam. Nagy nehezen sikerült úrrá lennem magamon, meg aztán aktakukacul és is tudok… 

Szóval röviden előadhattam, hogy

  1. Elmehetnek a búsba!
  2. Azok a tanárok, akik vállalták azt, hogy a családjukat hátrahagyva elmennek egy vadidegen, barbár helyre, barbárok közé, életveszélybe, minden közmű nélkül, azért, hogy mi majd itthon játszhassuk az aktakukacosdit, meg egyáltalán megértessük magunkat a környező népekkel, mielőtt elfogy az utolsó katonánk, nos, azok minden jutalmat megérdemelnek! Én csak annyit javasoltam a tisztelt biztonságnak, hogy ezt vegyék figyelembe, és hogy tudom Sanyi barátomról, hogy ennek nagyon örülne. És különben is kérdeztek!
  3. Menjenek a fenébe!
  4. Szondiéknak a SAJÁT ellátmányomból, fizetésemből adtam! Ergo senkinek semmi köze hozzá!

(Azt persze nem tettem hozzá, hogy beszerzőt meg kellett vesztegetnem pár dolog, pl. a pelenka miatt. Nem akartam bajba sodorni, pláne, hogy még szükség lehet a szolgálataira)

  1. Húzzanak a susnyásba!
  2. Nos, nézze meg az idevonatkozó szabályzatot: beosztásomnál fogva jár a hivatali kocsi – ám én ezzel, hogy spóroljak, legtöbbször nem élek.
  3. A fel nem sorolt indokolatlan szabadsághoz meg annyit, hogy hétfőn is dolgoztam! Csak maga arról nem is tud! 

Itt egy kicsit elszóltam magamra, ugyanis aznapra egy  bizalmi beszélgetésem volt egy Vinitor Miklós nevű csentőfai fickóval, szóval erről nem kellett volna pofáznom, be is fogtam gyorsan a szám.

Annyit közöltem, hogy ennél sokkal fontosabb dolgom is van, a viszont látásra. Ez, mint kiderült, hiba volt, mert ezt a kukac beleegyezésnek vette. De olyan nagyot mégsem rúgtak belém, csak megrovásban és 3 hónapon keresztül a juttatásom negyedének megvonására ítéltek. Mint megtudtam, ennek fele a Hivatalt illeti. Lehet, hogy megint beszélnem kellene Alberttel...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr41024120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harkaly 2009.03.25. 23:23:04

Mostmar ertem, hogy miert mondtad szs-nek, hogy csinalja meg a fegyvervizsgat meg maradjon a csaladja mellett. Kora nyaron polgarhaboru fog kirobbanni a burokratak ellen...

Az ilyeneket kell majd Brennus ellen kuldeni. Probalja meg szerencsetlen balek igazolni, hogy o minden harcosa utan befizette a TB-t meg az osszes fegyverkovacstol AFA-s szamlat kapott :-)

Akar igy, akar ugy, de sok gondtol szabadulna meg az ohaza...

Harkaly 2009.03.25. 23:23:39

Ja, es Albert is nagy mocsok...

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.25. 23:26:16

@Harkaly: És miért? Mert látszólag nem járt közbe értem? :)

Harkaly 2009.03.26. 01:21:38

@Gador: Mert hagyta, hogy fojjel a sajat levedben, es ezzel vesztegesd az idodet. Ha jol sejtem, lenne mas bajod is, pl a valasztasok megszervezese. Lehet, hogy ez egy kis emlekezteto volt, hogy az isteni hatalom nem nalad van...

Albi dandi sotet ugyletei meg akar Richelieu biborosnak is dicseretere valnanak.

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.26. 08:20:16

Csak érzékeltetni akarta, hogy bármit mi sem tehetünk meg. És hogy a saját szabályait még ő sem hágja át! Szerintem e pozitív. Mondta, hogy nem lesz baj - , szóval nem hagyott teljesen magamra. :)

Dicséretes, hogy nem egy egyenlő az egyenlők között társadalmat épít: a szabályok mindenkire vonatkoznak, mégha hóülyék, akkor is. Mármint a szabályok hülyék! :)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.03.26. 09:19:01

Szavazzunk: megöljem Albi dandit vagy ne?:D

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.26. 09:30:59

Ha be akarsz kerülni Tigris csapatába, akkor próbáld meg! ;)
Üdv a megtörők közt: csak a kérdés, hogy apuska melyik végén leszel... :D

Valandil 2009.03.26. 10:24:15

Egy ilyen boszorkányüldözősdit játszó hivatal, aki érdekelt minél több ember "elmeszelésében", nem fog jót tenni a morálnak.
Tényleg: őket ki ellenőrzi? Erre is kellene egy hivatal. :D

bz249 2009.03.26. 10:32:57

@Valandil: ne félj, ha talpra áll a mezőgazdaság, leverjük a keltákat (de legalábbis nem mernek belénk kötni)... akkor fel kell állítani az újabb és újabb hivatalokat, mert munkahelyeket kell teremteni. :D

Aloha 2009.03.26. 12:05:35

Ó igen, van, ami a középkorba visszakerülve sem változik. Isten áldja a bürokráciát és a hivatalokat :D

((Persze teljesen igaza van az aktakukacnak ;))

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.26. 14:01:25

@Burlogh: Miért van igaza a kukacoknak? Szerintem nagyon hitelesen védtem meg magam!

@Valandil: Belső normarendszerük van! :) Ilyen egyszerű! :) Persze nem tudom pontosan, nem ott dolgozom...

bz249 2009.03.26. 14:13:54

@Gador: hát, a "ha nem fogod be a mocskos pofádat, akkor be lesz verve" az tényleg elég hiteles védekezés :P

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.26. 14:18:41

Én ilyet nem mondtam... csak neked! :D
Ám téged is inkább óvtalak, mint fenyegettelek.

T1GRIS 2009.03.26. 14:34:43

@Ghery88: "Szavazzunk: megöljem Albi dandit vagy ne?:D"

Szavazok, szerintem Ghery ölje meg Albit! Hadd röhögjünk! :DDD

bz249 2009.03.26. 14:36:35

Akkor viszont az 1,3,4 és 5-ös válaszok összefoglalása szerencsétlen, kissé félreérthető. A tömörítés során túl sok (egyébként lényeges) tartalom veszett el... :D

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.26. 15:10:58

Persze-persze Tig, és akkor ki lesz a kenyéradó gazdád? Ki véd meg a becsületes rendőröktől? :)

T1GRIS 2009.03.26. 15:56:05

Gador, nem tudtam nem észrevenni, hogy provokálsz... ;)))

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.26. 21:15:31

Hogy ééén? Éééén provokállak Téged? Éééén? Neeeem! Dehogy! :)

Harkaly 2009.03.26. 23:32:47

Ha igy haladnak a dolgok, ahogy ezekben a megjegyzesekben tervezitek, akkor a csentofaiak beassak magukat a honapos retek melle, es loni fognak mindenkire, aki a falu 200m-es korzetebe megy...

Kisse olyan lesz, mint a Mad Max 3...

Aloha 2009.03.27. 07:45:59

@Gador: A bürokrácia első törvénye, h az aktakukacoknak _mindig_ igazuk van ;) Ha nem értesz vele egyet, akkor töltsd ki az ubénegyvenes formanyomtatványt, ragassz rá illetékbélyeget és harminc napon belül hivatalos választ fogsz kapni arról, h igenis igazuk van.
Egyébként teljesen korrekt válaszokat adtál, bár az 1-3-5 számomra kicsit életszerűtlen. Túl udvariasak :P

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.27. 08:25:24

@Burlogh: Persze, udvarias, mert a T. szerkesztő úr... :D
@Harkaly: Mad Max 3? Nemhinném, csak bizonyos feladatot bizonyos emberekkel kell elvégeztetni! :D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.03.27. 11:51:50

Ma kaptam levelet a t. bürokratáktól, hogy úgy döntöttek, nem vezetnek át 17 forintot egy félreutalásból, fellebbezhetek, de az 400 forint. Fellebbezzek? :)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.03.27. 12:14:34

Minek utalsz félre? :) Fizess 5000 forintot! :D Ez a jó bürokrata hozzáállás! :D
süti beállítások módosítása