Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Egy elégetett levél

2009.08.13. 08:30 | szs. | 30 komment

Címkék: fiume gheryévad albertizmus

Az innen hiányzó levél méghozzá.

 

Tisztelt Uram!

 

Albert István vagyok, az Ideiglenes Nemzetgyűlés elnöke, de nyilván nincs szüksége szóvirágokra és mellébeszélésre: jelenleg az vagyok, ami Brennus király volt a keltáknak. Az Ön esetében ez hatványozottan igaz, ezért kérem, hogy a szokottnál is vegye komolyabban azt, amit most itt vázolok, mert sem újra, sem másképp nem fogja ezt hallani.

 

Ön sok kárt okozott nekünk, közvetve és közvetlenül. Az indokait nagyjából ismerem, ha megérteni és elfogadni nem is tudom. Az a helyzet, hogy semmi sem kényszerít arra, hogy bármiféle mentő körülményt keressek az Ön számára. Elég arra a kedves emberemre gondolnom, akit egy olyan fegyverrel lőttek meg, amit Ön játszott át az antik kezére, és úgy érzem, semmi sem tart vissza attól, hogy felemeljem a telefont, Önt pedig pár perc múlva már el is kaparták a hegyoldalban. Viszont azért vagyok vezető pozícióban, hogy ne a személyes indulataim uralkodjanak rajtam. Ön veszélyes ember, kárt okozott nekünk, de ugyanakkor figyelemreméltó teljesítményeket ért el a keltákkal való kapcsolataiban. Ez a tény, amit minden további nélkül elismerek komoly teljesítménynek, arra késztet, hogy az Önben rejlő potenciált meg akarjam menteni Ómagyarország számára. Még akkor is, ha tényleg szívesebben látnám magát holtan. Illetve látni se akarnám úgy.

 

Ómagyarország közösségéből természetesen kiírta magát. Nem akarok hiú ábrándokat kelteni Önben: nem tud olyat tenni, hogy visszaengedjem. Úgy értesültem róla, Önnek sem ez az első számú prioritása. De a fenti tényt tiszteletben tartva biztos vagyok benne, hogy a puszta életén kívül tudok olyat ajánlani az Ön számára, amiért szívesen megteszi azt nekünk, ami viszont számunkra lenne nagyon hasznos. Az általunk ajánlott ellentételezést részleteit a megbízottammal tisztázhatja le, ő teljes mértékben élvezi a bizalmamat, ha vele beszél, vegye úgy, mintha velem beszélne - amit természetesen soha nem fog megtenni, ahogy ez a levél sem fog már sokáig létezni. Érti Ön ezt jól, pontos profilt állíttattam össze magáról.

 

Mi az, amit mi kérünk? Hosszú távú politikai céljainkhoz minél előbb szükségünk van egy tengerészeti bázisra az Adrián. Mindezt nyers katonai erővel megoldani aránytalanul nagy áldozatot követelne a nemzetgazdaságtól, amit nem szívesen vállalnánk fel, de ha szükséges, megtesszük, mert a világpolitikai helyzetet most tudjuk úgy alakítani, hogy később ne kelljen még nagyobb áldozatokat hoznunk ugyanazon cél eléréséért. Ehhez van szükség arra is, amit Ön tud nyújtani. Egy bizonyos kelta város lakóinak a szívét kell az irányunkba fordítania, egy olyan városét, amit hídfőnek fogunk használni az Adria felé. Ha ott tárt karokkal, szövetségesként fogadnak minket, az igazi feladatainkra tudunk koncentrálni, nem kell háborút viselnünk, mindkét fél csak nyerhet rajta. Katonai erővel is meg tudjuk oldani a dolgot, de szeretnénk máshogy. Ez lenne az Ön feladata: a saját módján, a már bevált fogásokkal, a kelták között szerzett hírnevére alapozva. A részleteket később közöljük, ellátjuk térképekkel, személyi felszereléssel, az Ön által kért és az összekötő által jóváhagyott dolgokkal. Az antikból álló csapata mellett kap néhány kísérőt, akik leginkább megfigyelők és kapcsolattartók lesznek, ők igazolják majd vissza felénk azt, mennyire érte el a célját. Küldetése akkor ér majd véget, amikor az Adria felé tartó csapatunk létrehozza a hídfőállást a szövetséges kelta településen, ezután rajtunk a sor, hogy teljesítsük a megállapodásunk ránk eső részét - amit szintén a megbízottammal tisztáz majd le.

 

Mindez most ajánlatnak hangzik, de nem az. Ez egy lehetőség, amivel nyilván élni fog. A másik lehetőség a telefon és a hegyoldal, biztosíthatom róla, hogy nincsenek ezzel kapcsolatban gátlásaim. Önnek pedig illúziói ne legyenek: ha színből igent mond, majd menekülni próbál, hátralevő életét azzal fogja tölteni, hogy megpróbál kibújni ezen hibája következményei alól. De nem fog tudni. Mint mindenre, erre is van emberem, és a becsületbeli ügyek számomra felülírják rájuk fordítandó erőforrások racionalitását. Ha az életét akarja menteni, elveszem Öntől, ha szövetségeseket akar szerezni, maga ellen fordítom őket, ha a szeretteit akarja óvni... Szükségtelen folytatnom, Lehet Ómagyarország ellensége és lehet a barátja is. Már választotta az elsőt, most választhatja a másodikat. Biztos vagyok benne, hogy bölcs döntést fog hozni.

 

Ha megértette a levélben leírtakat, megbízottam elégeti a papírt, így olvassa el alaposan még egyszer.

 

Üdvözlettel:

 

 

Albert István

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr801306067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2009.08.13. 08:34:27

Hehe! Jobb ez így, mint egy szimpla kivégzés. :P

teddybear01 2009.08.13. 08:44:25

Ezt nevezik visszautasíthatatlan ajánlatnak.

A botot már bemutatták, de hol a répa?

Szakyster 2009.08.13. 12:56:39

Hát igen. Albert klasszikus diktátor.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.08.13. 14:23:27

Kedves gyerek ez az Albert dandi... a levél elején hangsúlyozza, hogy személyes ellenszenvvét félreteszi, mert ő államférfi, de a becsületbeli ügyek felülírják a rájuk fordított erőforrások racionalitását...

Az állam én vagyok! :)

Ezek után:

Kedves Dandártábornok Generalissimus Őfelsége!

Levelét, melyben kedvesen hogylétem felől érdeklődik megkaptam, és meg kell mondjam igen nagy örömet szerzett vele. Sajnálatos módon sem az Ön, sem az én életrajzíróm nem fogja hiteles forrásként hivatkozni azt a levelet - és ezt sem, hisz elolvasván bizonyára az azonnali elégetés mellett dönt majd. Talán bekerülünk majd együtt a népi emlékezetbe, személyünkről költemények fognak szólni - még ha csak gúnyversek is...

Gáláns ajánlatát természetesen elfogadom - bár hogy hogyan fogja szépreményű ölebeinek megmagyarázni, hogy ezt a nyilvánvalóan kiemelkedő fontosságú expedíciót egy huszonéves wannabe-bölcsész fogja vezetni, aki meglepően hasonlít a Public Enenmy Nr.1 fantomképére...nos, ezt magára bízom. Bizonyára erre is megvan a megfelelő embere - meg a megfelelő emberek, akikkel akármit el lehet hitetni. Tudja mit? Ha maga elvezeti őket, akkor én is.

Örömmel látom, hogy államférfiúi böszmesége bocsánat büszkesége - régi reflexek, elnézést - nem írja felül a személyes érzelmeket, és kis hazájának Első és Legegyenlőbb Bölcseként nem sajnálná rám áldozni szűkös erőforrásainak tekintélyes hányadát; már amennyiben erre kényszerülne. Nem kételkedek abban, hogy az egész Ántivilág is szűk lenne kettőnk számára, de kérem, ne élje bele magát a fiumei bázis korai felépülésébe.

Nagyon jól tudja, hogy azzal, hogy ezt a megbízást ajánlotta számomra, az én kezembe helyezte a misszió sikerét. Mit gondol, mennyit tartok én a saját életemről? Kinek tartozom vele? Kihez kötődök?

A megbízást természetesen elfogadom, Ön pedig reménykedjék, hogy sikerül folyamatosan motiválnia. Nagyon jól tudom, hogy egy ember életénél lényegesen többet ér a kikötő - különösen egy olyan ember életénél, aki már kész volt elszámolni vele. Találjon ki valamit!

Nem nekem van szükségem Önre.

Fülöp Dzsí!

bz249 2009.08.13. 14:29:17

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

Szerintem Fülöp Dzsí a kelták nagy barátja bizonyosan jó néven venné, ha Shanna és kedves barátai egy kedvezményes árú nagy tételben lebonyolított szállítmány részeként megjelennének a görög illetve római bányászati és mezőgazdasági szakemberek boldog csapatában. ;)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.08.13. 16:06:17

Srácok, ezért szeretek itt alkotni. Mert ma már nem is kell!:P De azért lassan én is nekiállok írni, csak még le kell egyeztetnem, mit vihetek el királykodni az antik közé. Hm, ez majdnem olyan mint Tigris... A végén még valaki meg is szereti a karaktert:)

drazsé 2009.08.13. 16:37:13

mit vihetsz, mit vihetsz... egy komisszárt vihetsz, aki rendszeresen jelent, azt vihetsz :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.08.13. 16:46:47

Kedves Dzsí!

A misszió sikere egy frászt múlik önön, a tét az, hogy a hídfőállás létesítéséhez hány tár 7.62-est kell elhasználnunk. Jelenleg a következő matematikai feladványon dolgozunk:

Most megspórolunk 1 db-ot (amit az ön fejébe applikálnánk elásás előtt), így talán megspórolhatunk kb. 100 db-ot, amit akkor kellene elszórnunk, ha a kinézett kelta település nem fogadna minket fűszoknyás lányokkal és békelakomával. Ha viszont most rászánjuk azt az 1-db-ot, akkor sokkal nagyobb lesz az esélye annak, hogy a másik 100 db-ot is el kell használnunk.

De, mint azt könnyen kiszámolja, minden, ami önön múlik az 101 db 7-62-es lőszer sorsa, s tekinvte azt, hogy a keltáskodó hülyeségei miatt ennek többszöröse került már elpufogtatásra, a maga helyébe nagyon nem lovallnám bele magam saját fontosságomba.

A mielőbbi találkozás reményében.

Kovács B Géza komisszár

bz249 2009.08.13. 16:51:37

@szs.: szerintem azt az 1db lőszert nyugodtan be lehet készletezni a 100 db közé és így a nyilvántartás egyszerűbb. ;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.08.13. 16:54:24

Mindegy, a lényeg az, hogy a leendő csipet-csapat máris jó viszonyt ápol egymással. :)

bz249 2009.08.13. 16:58:25

@szs.: ilyenből szokott lenni a szerelmi házasság az Amerikai Egyesült Államokból származó romantikus komédiákban. :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.08.13. 17:08:47

Á, szerintem Shanna letépné Kovács B Géza nemesebb szervét, ha megtudná, hogy szemet vetett Gheryre. (Annak ellenére, hogy a kelták nagyon is megértőek voltak az ilyen dolgokkal kapcsolatban.)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.08.13. 17:09:27

Izé, pontosítok, akkor is Kovács B Géza nemesebb szerve járna rosszul, ha a szemet vetés fordítva esik meg. Shanna már csak ilyen. ;)

T1GRIS 2009.08.13. 17:23:19

Üdv a klubban, Ghery! :)
Nekem kábé ugyanezeket mondta el Esztergomban, miután megkínáltattam magam whiskyvel, csak nem írásban, hanem szóban.

Ne izgulj, azért kezelhető az öreg Pista, és legalább meglesz a saját, nyugodt mozgástered. Ez egy win-win üzlet.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.08.13. 17:53:24

@szs.:

Szeretve tisztelt Vezérem, kedves Dandi!

Remélem nem neheztelsz, hogy úgy szólítalak, ahogy csak kevesen a Te országodban!

Mélységesen aggaszt a tény, hogy 100+1 db lőszer esetleges megspórolása ilyen mértékben foglalkoztat magas Hivatalodban. Biztosíthatlak, ha megszorulsz, korábbi kapcsolataim révén ennek sokszorosát vagyok képes bármikor a rendelkezésedre bocsátani.

Nagy a csóróság? Kérjé' vazze, kifizetem!

Gherry Dzsí!

Ui.: Ha mégsem kell a lőszer - de kéne mondjuk élelmiszer, vagy dolgos kéz, megegyezhetünk! Csak _kérned_ kell.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.08.13. 18:53:46

Még! Még!:D Esküszöm még ma este nekiülök a folytatásnak:) Tiger, ugye nincs komoly tagdíj, mert számodra értékelhető valutával egyelőre nem nagyon tudok szolgálni:P

teddybear01 2009.08.13. 18:54:59

Na idefigyelj te Gherry!

Kaptál egy lehetőséget Alber Úrtól, amit el kell fogadnod, ha élni akarsz!

Ha nem élsz vele, akkor talán elbeszélgethetünk veled, én meg a többi haver. Ne félj nem kapsz golyót a fejedbe, mert nem szoktunk a szabadidőnkben fegyvert kapni. Te sem fogod elvinni a tieidet, ne is gondold! Fölöslegesen is hurcolod magaddal, ilyennek nem kell. Mindenesetre a haverok elkezdtek felkészülni, mert hát szeretnének inni egyet a bőrödre, abból amit beszereztek.
Van egy-két ütős eszközük is, majd meglátod! Akela direkt miattad tetetett acélbetétet a surranójába, feltett szándéka felpróbálni a fenekedbe.
Nekem is van egy rézboxerem, nagyapa hagyta rám, míves darab, majd meglátod! Ha!
Ha kell, a körletet majd rendbe hozzuk a látogatásod után! Akár saját pénzből is!

Ami pedig az utat illeti, remélem szemmel tarthatlak alatta. De hírnév neked ezért nem jár! Örülj, ha csak a nevedet húzzuk ki a listából, és a beleidet nem a hasadból!

A Szürke Testvér

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.08.13. 19:38:30

....

Gheryt egy félhomályos szobába vezették, majd a térdeire lökték. Két alak magasodott föléje, az egyik egy állítható csavarkulcsot, a másik egy kézifúrót tartott a kezében. A feszültség szinte vibrált a levegőben, Ghery érezte, hogy a fülében dobol a vére.
A csavarkulcsos alak közelebb hajolt hozzá.
- Egy kérdést fogunk feltenni - súgta a megrettent egykori elf fülébe. - Egy nagyon fontos kérdést. Nagyon, de nagyon jól gondold meg, mit válaszolsz rá!
A kézifúrós egyetértően bólintott, de aranysasos vállapja fölött a másik alakot méregette közben gyanakodva.
- Szóval - szólalt meg valaki a szoba sötét sarkából. - Felkészültek?
Az állítható csavarkulcs és a kézifúró a magasba emelkedett, megcélozva Ghery egyre sápadtabb fejét.
- Mondja meg hát, Fülöp úr - folytatta a láthatatlan hang. - Mi az egyedül üdvözítő megoldás? Gőz vagy olaj?
Ghery kétségbeesetten nyelt egyet.

....

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.08.13. 21:19:16

- Szs ez így nem ér! Kész sincs a rendszer, de attól még járt volna egy mentődobás! - Egyébként türelmes játékos vagyok, de ez sok volt. Gondolkodtam rajta, hogy egy hirtelen mozdulattal rávágom a KMkedő szerkurat a szalonna mellé, de azért Tri mégiscsak rendőr...
- Akkor mesélj te, rajta! - Azt hiszi, kifoghat rajtam? Haha!
- Oké. Négyen ültök a fogadóban, a kocsmáros...

Szakyster 2009.08.14. 09:25:48

Ez jó :) a kézifúrós olajember, és a csavarkulcsos gőzös összecsapása. Megérne egy külön regényfolyamot.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.08.14. 09:35:08

Mennyire ómagyar már, hogy feszültség az csak a levegőben van... :)

Szakyster 2009.08.14. 11:23:33

Azért csak kellene oda egy fehér ruhás emberke, kezében egy GM-számlálóval, aki az atomot preferálja :D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.08.14. 11:26:53

GM-számlálóval lehet ütni nagyokat? Mert csak így van esélye.

bz249 2009.08.14. 11:56:27

@szs.: azzal nem, de van ólomtégla! Javasolnám még a tömegspektrométert, hengeres és jó fogás van rajta akár kvadrupol, akár time of flight.

extrel.com/sitehtml/QMS/inno_updater/userdir/1/quads%20and%20oct%20head%20on%20angle%20good.jpg

bz249 2009.08.14. 11:58:36

Ha a Le Havre-i reprocesszáló üzem került volna át atompárti lennék ;)

Ha egy darab Szahara, akkor viszont "a szárított teveszar, mint energiahordozó" tárgykörben érvelnék... ebben az esetben Gherry hamar döntést hozna. :D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.08.14. 12:08:52

Hát, akárhogy is nézem, még mindig a kézifúrós a nyerő, már ha aksis a fúrója és egy bazi nagy fémfúróhegy van rajta, azzal lenyom mindenkit, ha elég ügyes. És még Ghery is agyafúrtan kerül ki a meccsből. :)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.08.14. 15:55:10

Aztán meg csodálkoztok, ha néha kiesik egy-két dolog... :D

Szakyster 2009.08.14. 18:33:19

Mondjuk eszembe jutott, csak küldenék egy expedíciót a jövőbeni CERN helyére, hátha átjött valami... mondjuk egy internet, vagy egy gyorsító :)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.08.14. 19:04:31

Esetleg pár magyar szakember, bár valószínűleg kapálni küldenék őket:P

bz249 2009.08.14. 19:07:13

@Ghery88: a CERN-esek mondjuk annyit is érnek... Illetve nem, mert tönkretennék a kapát. Valami olyan munkát kell találni nekik, ahol kevesebb kárt tehetnek. :D
süti beállítások módosítása