Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Mint József Attila

2009.10.08. 08:30 | bz249 | 5 komment

Címkék: bz249 vitezkapitany

Krk sziget mellett

- Cél a négy, kettő, egyes rácspont.

- Megerősítve: cél a négy, kettő egyes rácspont. Távolság ötezer kétszáz méter, csőemelkedést tizenöt fokra, belövési szóráskép. Belövőgránátokat, visszaigazolást kérek! – hamarosan négy zöld izzó villant fel a tűzvezető tiszt előtti kapcsolótáblán – Kapitány, tüzelésre kész.

- Tűz!

- Teljes oldaltűz a jelemre! – öt másodpercig búgatta a tüzelésre figyelmeztető szirénát, bőven elég ideig, hogy mindenki eltakarodhasson a hetvenötösök környékéről – Most!

A négy dörrenés egyetlen hanggá olvadt össze, négy csomagnyi halálkoncentrátum indult meg a part felé. Gordos hadnagy élvezte a tűzvezető parancsnoki munkát, elsöprő hatalom volt a kezében, négy hetvenöt milliméteres ágyú felett uralkodott, ha szerencséje volt a Dorog és a Tatabánya ágyúit is a Fiume fejlettebb lőelemképzőjéhez rendelték. Senki nem állhatott ellen Gordos hadnagy haragjának. Csak három szavába kerülne: Commence primary ignition és egy újabb planétát radírozhatnak ki a csillagtérképről… nos addig is itt az ÓmHH Fiume tűzvetető számítógépe és a sztereoszkóp képe. Négy sűrű, fekete füstgomolyag emelkedett az égre. Jócskán a karthi erőd előtt.

- Rövid, túl rövid legalább százötven méterrel előbbre. Fiume veszed az adást? A karthiknak katapultjuk van, ki kell iktatniuk az erődöt mielőtt partra szállhatunk!

- Veszem Pilótabálna! Százötven méterrel előre.

Két kapcsolót lenyomott, kettőt tekert a potméteren és a tranzisztoros számítógép hétszegmenses kijelzőjén újabb adatok villogtak.

- Csőemelkedést tizenhat és fél fokra. Belövőgránátokat, a jelemre tűz!

Az előző jelenet ismétlődött, felvillantak a zöld fények, Gordos bekapcsolta a szirénát, majd a négy ágyú ismét eldördült. Ezúttal azonban szerencséje volt, az egyik lövedék az erőd közvetlen közelében csapódott be.

- Talált Fiume, talált!

- Minden ágyúnak gyorstűz nagy rombolóerejű gránátokkal. Új csőemelkedés tizenhét fok. Lőelemfrissítés percenként.

A szirénára ezúttal nem volt szükség, a szinte minden másodpercben tüzelt valamelyik ágyú, a partot egykor uraló karthi erőd körül félelmetes tűzvihar tombolt, a becsapódó gránátok földet, követ és fadarabokat löktek a magasba. A várból semmi sem maradhatott. A műszer képén feltűntek az első tengerészgyalogosokat szállító csónakok.

- Tüzet szüntess! Tüzet szüntess!

Gordos hadnagy öröme azonban nem lehetett teljes, mielőtt kiélvezhette volna az általa okozott pusztítás gyönyörűségét egy izgatott hang emelkedett a híd alapzaja fölé.

- Kapitány, radarkapcsolat!

- Vizuális azonosítást!

Egyszerű matrózok, tisztek és maga az admirális is a szabad fedélzetre rohantak.

- Karthi trirémák!

- Éles jobbfordulat, a Dorog zárkózzon fel, a partraszállók támogatását vegye át a Lóránt és a Tisza!

Gordos még látta, ahogy a csónakok a partot értek és alumellényes figurák ugráltak ki belőlük. Az egyiküknél egy méretes magyar zászlót is felfedezett, aztán, ahogy a hajó, engedelmeskedve az admirális parancsának, fordulni kezdett a partraszállási zóna eltűnt a látómezejéből. No nembaj, majd a karthi hajók.

- Nehézgéppuskákkal intézzük el őket, egy kilométerről nyitunk tüzet!

Sok igazság volt a tengernagy parancsában, az ágyúlőszer drága volt és a géppuskások eddig nem tettek semmit, Gordos hadnagy azonban mégis elszomorodott egy kissé. Az ágyúkkal sokkal messzebbről és sokkal gyorsabban elsüllyeszthették volna a karthikat. Persze ez azt is jelentette, hogy a tűzvezetőnek nem sok dolga maradt. Innentől csak egy néző volt a csatatéren, csakhogy a színházi távcső helyett a legjobb minőségű PannOptik TM-21 típusú távmérővel bámulhatta az eseményeket. Végülis miért ne, a tűzvezetőnek a lőelemképzésen kívül felderítési feladatai is vannak, szóval csak a feladatát látná el.

Előre tolta a botkormányt és a távmérő az átlagosnál valamivel gyorsabban, de egyáltalán nem feltűnően, fordulni kezdett. A karthi hajóknál egy kicsit megállt, de végül nem állította élesre, a parton valószínűleg izgalmasabb események zajlanak. A célvontató szerepkörben tündöklő Maros és Dráva naszádok következtek, ez a két hajó hivatalosan nem volt itt, de az ómagyar technika még tette lehetővé, hogy távirányítással mozgassanak egy ókori hajót.

Távoli ágyúdörgést hallott, a tengerészgyalogosok nyilván belefutottak valami ravasz csapdába, ütközésig nyomta a botkormányt, hogy maximális sebességet csikarjon ki a távmérő motorjából. Végül meglátta a Tiszát és a Lórántot, de hogy mit lőnek azt még nem. Tovább engedte műszert, végül meglátta a magyar zászlót. Meglehetősen szellemképes volt, nem csoda, a hajó bőven elmozdult, ő meg még mindig ötezer kétszáz méterre állította a tükröket. A valós távolság jó hat és fél kilométer volt.

A nehézgéppuskák mély hangú dübörgése szakította meg a merengését, de nem sokáig, a trirémák szétlövése nem tűnt olyan érdekes programnak, mint a gyalogság előrenyomulása. Az Obsova körül valamiféle fal húzódott, annak a környékére csapódtak be a gránátok…

- Milyen volt?

- Már micsoda?

- A hadgyakorlat természetesen?

- Ja az, tökéletes, a partraszálló tengerészgyalogosok megint elfoglalták Krk szigetét, a flotta pedig szétlőtte a karthi felmentő sereget.

- Éljen! És Albert?

- Még életben van, sőt a hidat se hugyozta össze, úgyhogy sikeresnek tekinthető a látogatása.

- Kérlek, egy kicsit nem lehetne komolyabban?

- De lehetne, a vén tróger nagyon elégedett volt a flotta teljesítményével, szerinte semmilyen bővítésre nincs szükségünk. Nem mellesleg egyelőre még én vagyok ennek a retkes koszfészeknek a vezetője, és én kérdezek, te pedig válaszolsz Attila!

- Igazad van Iván, te vagy ennek a koszfészeknek az ura.

- Az ibériai ügy, hogy halad?

- Sínen vagyunk!

- Mint József Attila…

- Tessék?

Hosszú… folytasd!

Hamilkár gyanakvó, de az ő helyzetében nem utasíthatja vissza a segítséget. Amúgy, ha minden olajozottan működik, a lelepleződés esélye nagyjából nulla.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr41435474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.10.08. 19:20:21

Melyik sortűz kapta telibe a kommentelőket? :)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.10.08. 20:49:05

Ha mindenki Krk szigetén nyaralt...:D

bz249 2009.10.08. 21:34:56

@Ghery88: A Kalankok jobban néznek ki ;)

boibo 2009.10.08. 21:36:51

...azért olvastuk ám, csak hát "Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik." - mint Arany János. :)
süti beállítások módosítása