Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

A világnak új ellensége van - 2.

2008.12.10. 10:00 | T1GRIS | 20 komment

Címkék: lázadás t1gris

November 23., vasárnap 

"nem fogok kegyelemkonzerven megdögleni" Holnap véget vetünk ennek a nyomorúságos szenvedésnek. Köszönöm, de nem fogok kegyelemkonzerven megdögleni. Ma este tartjuk a végső egyeztetést Téglásnál a holnapi akcióról. 

Az elmúlt több mint egy hétben Tibi alias Tyson mindent elmesélt, ami azalatt történt, amíg a kórházban, illetve öntudatlanul a panzióban feküdtem. Nem hiszem, hogy kértek tőlem valaha is nehezebbet annál, mint, hogy el kellett hinnem, amit mondott. A tóparti eset után még kétszer „ébredtem” a saját házamban – kibaszottul agyzsibbasztóan lehetetlenül nehéz dolog nem elhinni, amit az érzékszerveid érzékelnek. Csak legalább egy hihetőbb alternatívám lenne velük szemben. De ez? Ez, bazmeg, hogy eltűnt mögülünk az ország, és kibaszott kelták rohangálnak körülöttünk, ez mennyivel racionálisabb? Mennyivel vagyok én őrültebb azért, mert néha azt érzékelem, hogy az otthonomban vagyok, miközben nem vagyok, mint azok, akik azzal a tudattal kelnek fel reggel, hogy egy kis darab Magyarország frankón visszament az ókorba? Szóval, a valóság, ha ez tényleg az, nem igazán könnyíti meg a fejsérülésből való felépülésem. 

Az a baj, hogy az éhség, az valós. A mosdatlan testszag, az valós. Az, hogy húszéves csicskák fenyegetnek meg engem polgárőr mellényben, hogy leszívják a kocsimból a benzint, az valós. Ezek miatt pedig hajlamos vagyok elhinni, hogy a többieknek van igazuk. 

Ami viszont kurva rossz hír azoknak, akik ezután az utamba akarnak állni, az, hogy időközben felmértem a veszteségeimet. Elveszítettem a nőt, akit ilyen-olyan módon, de szerettem. Elveszítettem a két Lacit, akik az itthoni bajtársak közül a legközelebb álltak hozzám (Tyson szerint a legvalószínűbb, hogy már odaértek Párkányba, amikor az „átkerülés” – így mondják – megtörtént). Tulajdonképpen felesleges is a névszerinti felsorolás: Tibi alias Tyson kivételével minden egyes arc a múltamból; minden haver, akivel valaha együtt lógtam, minden partner, akivel valaha üzleteltem, minden nő, akit valaha megkúrtam, nagy valószínűséggel most a történelem egy másik korszakában van – tisztelet a Komárom-Esztergom megyei kivételeknek, akikről nem tudok. És minden egyes reggel úgy ébredek fel, hogy gyűlölöm ezért ezt a világot, és benne mindenkit. A világnak új ellensége van. Én. 

Osztják néhányan e nézetemet.
Ha a másik választható alternatíva ez az MVB-s kajaosztós, jegyrendszeres, benzingyűjtős, sorozásos, mindenkimindenkiért-faszság, akkor köszi, de a mi kis csapatunk inkább az önellátást és a saját magunkért való felelősségvállalást preferálja. Ez a látszatdemokrácia amúgy is csak a gyáváknak és gyengéknek való, akik összeszarnák magukat attól, ha holnap valaki nem mondaná meg nekik, hogy mit kell csinálniuk. A szabadság pedig azoknak jár, akik nem ijednek meg tőle. A többiek legyenek rabszolgák, akár engedelmes fogyasztóként a jövőben, akár láncra vert kutyaként az ókorban.
 

Pillanatnyilag kilencen vagyunk. Három megbízható arc Tyson „aktív” korszakából, akik még az átkerülés előtt is a sötét oldalt erősítették; a két szentendrei gyerek, Téglás és Luí, akik összeszedtek engem, amikor a kelták megtámadtak; egy kiugrott (kirúgott) dorogi rendőr, Luí haverja; valamint Tyson fuvarozós kontaktja, aki a legelső híreket hozta a történésekről. És persze mi. 

A Tysonnal és a két szentendrei sráccal alkotott négyesben kezdettől fogva nagy bizalmam van. Valahogy jobban rajta vagyunk egymás gondolatain, mint a többiekkel. A három esztergomi gengszter nem valami gazdagon bútorozott szellemileg, Szilas, a fuvarozó srác szerintem le fog morzsolódni, nem a mi világunkba való, rendőrben pedig ugyebár sosem bízunk meg száz százalékosan. Próbálom magam függetleníteni attól a ténytől, hogy Téglás és Luí megmentették az életemet azzal, hogy jó helyen voltak jó időben, de ettől eltekintve is nagyon rendben vannak a gyerekek, vág az eszük. (Azon a bizonyos estén is azért jöttek ki a szentendrei úttorlaszhoz, hogy még a polgárőröket megelőzve leszívják az összes Marko, Predrag, Miloje és én benzint a kocsikból, úgyhogy most elég komoly kis készletük van benzinből és gázolajból.) Tyson meg ugyebár Tyson – fejbiccentésekből is értjük egymást. Szükség kovácsolta közösségünkről gyakran jut eszembe egy másik nagy négyes: Marko, Predrag, Miloje és én. Mindig halálbiztos lehettem benne, hogy amikor Marko és én bemegyünk egy bosnyák házba, oda utánunk nem jön be senki, amíg Predrag és Miloje életben van kint. Meg ki se jön senki. Így ment ez – amikor Arkan Tigriseivel harcoltunk, egyetlen törvény volt: az, amit mi írtunk. 

Mióta felismertem, hogy se múltunk, se jövőnk, meglepően gyorsan és könnyedén helyezkedtem vissza az akkori állapotomba. Mintha csak kattant volna egy relé. 

No, de picit elkanyarodtam. Szóval, a tervünk a következő. Ha tényleg dobbantani akarunk, ahhoz komoly induló készletet kell betáraznunk – az elmúlt hét jelentős része a lista és a lehetséges beszerzési források összegyűjtésével telt. A nagyobb elosztóraktárak kivétel nélkül megerősített katonai védelem alatt állnak – több helyen is voltunk a héten terepszemlén –, és bár vannak fegyvereink, egy ilyen támadásba a siker minimális esélyével kezdhetnénk bele. Ráadásul meg is kellene ismételnünk, mert nem biztos, hogy minden számunkra szükségeset egy depóban megtalálnánk. Innen jött az ötlet, hogy inkább egy kisebb település készletére próbáljuk meg rátenni a kezünk, hiszen ezeken a helyeken a helyi VB-k minden szükségeset összegyűjtenek, akár több forrásból is: üzemanyagot, kaját, gyógyszert, lőszert, ruhát. A konkrét helyszín kiválasztása keményebb dió volt. A határsáv katonai megerősítése, a fokozott járőrtevékenység miatt csak belső terület jöhetett szóba. 

"egyikünk sem parázik túlságosan Csentőfa hős védőitől"Csentőfát, a 10-es út melletti, dombok közti kis falut Krisztián, az exzsaru javasolta. Ott élt, mielőtt beállt a yardhoz és Dorogra költözött, ráadásul az átkerülés óta is többször járt otthon. Elég jól képben van, hogy milyen mobilizálható jármű van a faluban, kik látják el a védelmet, és hogyan mozoghatunk majd a balhé után. Azt mondja, a falu könnyedén elszigetelhető, ráadásul a nehéz megközelítés miatt általában nagyobb ellátmányt szállítanak ki egyszerre Esztergomból. Megszületett a taktikai terv is: éjszakai rajtaütés helyett egy beszivárgó akciót eszeltünk ki. Amint leesik a hó, eltorlaszoljuk a faluba vezető keskeny utat, majd elvágjuk a telefonvezetéket. Úgy számítunk, hogy legfeljebb 24 órán belül mindenképpen küldenek majd egy karbantartó csapatot, megnézni, hogy mi a pálya. Ezeket elkapjuk, és a ruháikban visszaszivárgunk Csentőfára, akiknek pedig nem jut álca, a hegyről biztosítanak. Amint megvannak a cuccok, tipli. Találkozópont Téglásnál Szentendrén. Innen már jön velünk Marika (Tibi alias Tyson felesége), Judy, valamint Luí és Krisztián női is, akik a ma esti megbeszélés után már ott is maradnak. Felvesszük a korábban elrejtett Touareget, plusz a kisteherautót, amin az úttorlasznál összeszürcsölt benya van, és a három erdei út valamelyikén, amelyeket Téglás már korábban feltérképezett, búcsút intünk az MVB-királyságnak. Ennyi. Most már csak a havazást kell kivárnunk, ami pár órája sűrű pelyhekben, nagy szél kíséretében meg is indult, úgyhogy szerintem holnap akcija. 

Természetes módon, azóta, hogy a tervet kidolgoztuk, és már csak apróbb részletek egyeztetése zajlik, többet beszélünk a túlélési esélyeinkről is. Annyi bizonyos, hogy ha valaki beszed egy lőtt sebet a rajtaütésben, az nagy valószínűséggel meghal. Gyógyszert szerzünk ugyan, de orvosi felszerelést nem, Marika ápolónői gyakorlata pedig amúgy sem lenne elég komolyabb sebesülés ellátására. (Legfeljebb még Judy leszophatja, morfin helyett szerintem az is üt. :) Ráadásul jó darabig mozgásban kell majd lennünk, a sebgyógyulás esélye szinte nulla. De azért elárulom, egyikünk sem parázik túlságosan Csentőfa hős védőinek gerillaharcos jártasságától... 

Az újrakezdésről már eltérően gondolkodunk, bár nyilván mindannyian tét nélkül tesszük ezt, hiszen fingunk sincs, mi vár minket „odaát”. Hallottunk beszámolókat a kelták kegyetlenkedéseiről Esztergomban, Leányváron és Szentendrén, azonban ott ők támadtak, ráadásul egy lakóövezet lerohanása nyilván rutinszerűen megy ezeknél a barbároknál, és mindig ugyanazokat a reflexeket indítja be: lángba borítom, megölöm, megerőszakolom. Szerintem teljesen más lesz, amikor mi jelenünk meg egy kelta faluban. Ha minden jól megy, akkor, mint a filmekben, isteneknek fognak hinni bennünket, hiszen egy ennyire látványos civilizációs szakadékot (terepjáróval fogunk beállítani, laptoppal, fegyverrel, lámpával) mi mással is tudna áthidalni az ő csökött agyuk? Ha meg nem így lesz, akkor a felugató Kalasnyikov és az elsőként meginduló barbár halála közti párhuzamot remélhetőleg még ők is képesek lesznek felfogni. Harmadik lehetőségként pedig akár kereskedők is lehetünk, aztán mondjuk némi pukkasztós csomagolóanyagért meg egy guriga alufóliáért megvesszük az egész röhejes falujukat. 

A kérdés nem is az, hogy mit találunk ott, hanem, hogy mit hagyunk itt. Fedett házakat? Fűtés, víz és áram nélkül, na bumm. Vannak sátraink. A napi konzervadagot (kérdés, meddig kapnánk egyáltalán)? Vannak puskáink, van horgászbotunk, vannak vadak az erdőben és halak a folyóban. A biztonságot? Haha. Lásd a „vannak puskáink” részt. 

Megmondom én, mit hagyunk itt. A lassú elrohadást, azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr80813684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2008.12.10. 10:31:56

Most megint elszólom magam, ha azt mondom a csentőfai akció nem lesz 100%-os siker?:D (Jól van na, megyek vissza írni:))

bz249 2008.12.10. 10:39:25

Fokozódik a nemzetközi helyzet, egyre több szemszögből ismerjük meg a csentőfai túszdrámát, már csak Gherry keltáit kell valahogy belevonni :)

ja és grat!

Nagyzee 2008.12.10. 13:44:00

Azért szerintem a te karaktered sem mérte fel valami reálisan a helyzetet. És most itt nem a csentőfai ellenállásra gondolok. Hanem arra, hogy egy autóval kihajtani a civilizált világból max. csak rövid távú sikerekkel kecsegtethet.:)

T1GRIS 2008.12.10. 14:19:12

Nézd, sokat beszélgettünk erről a fiúkkal :P, és hajlandók vagyunk vállalni bármilyen nehézségeket, de Ómagyarországon nem maradunk!
Majd biztos Gador fogja megmondani, hogy én hová megyek harcolni, mi? :)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.12.10. 14:56:11

Pedig parancsokat nagyon tudok ám osztogatni! ;)

T1GRIS 2008.12.10. 15:08:42

Na, de hogy ne hülyéskedjük el teljesen: várom a kommenteket, hogy szerintetek mi vár Tigrisékre, ha elhagyják Ómagyarországot. (Azt a csentőfai események más szemtanúitól tudjuk, hogy teljes létszámban már biztosan nem fogják...)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.10. 15:39:35

"némi pukkasztós csomagolóanyagért meg egy guriga alufóliáért megvesszük az egész röhejes falujukat."

:DDD ezen nagyon röhögtem!
viszont igaz is lehet. egy jól felfegyverzett, felszerelt, a túlélő technikákat ismerő csapat, egy kis ésszel felvértezve, egy kelta klánnal maga mellet, jó eséllyel élne meg a "kinti" világban.

bz249 2008.12.10. 15:53:26

Amire nem építenék a helyetekben az lőszer és üzemanyag utánpótlás. Szóval a legtöbb helyzetet lövöldözés nélkül kell kezelni. De szerintem megfelelő létszámú kelta lelövése után ezzel nem kell foglalkozni.

(Rejtő után szabadon: odamentek a keltákhoz és azt mondjátok, hogy mától ti vagytok az új királyok... aki ellenvéleményét fejezi ki azt fejen ütitek párszor amitől belátja tévedését)

Ajánlom amúgy figyelmedbe Triumphator Sacco változatát, a kelták összeszedték az üvegcserepeket. A Tuareg oldalsó ablaka felfoghatatlan vagyont ér :)

T1GRIS 2008.12.10. 16:05:40

Ja, ja, valami ilyesmi szemléletet sugall az "alufóliáért megvesszük a falut" gondolat is.
Esetleg hajtogatok a harcosoknak origami darut, és azt mondom, ez mágikus amulett ;) (persze borzzzasztó sokat ér). Max, ha mégis keresztüldöfik egyiket-másikat, az a Természetanya akarata lesz. :D

Bazo 2008.12.10. 16:41:16

A kis csapat nekiindulásáról a ConAir című film kis párbeszéde jutott eszembe

Szökött rab pisztolyt nyom a repülőt vezető pilóta tarkójához és azt mondja:

- Irány az XY repülőtér!!

- Ha lelősz ki vezeti a repülőt? kérdi a pilóta mire a rab:

- Ennyire előre soha nem gondolkozom!!!

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.12.10. 16:43:04

tetszik az írás :)

személy szerint egyetlen bajom van a dologgal, szs ugye úgy írta meg az első túszos posztot, hogy "nem profik, mert azok a keltákat kergetik valahol"
erre meg van itt háborús veterán, exrendőr, gyakorló bűnöző

és én is úgy írtam meg a posztot, hogy nem profik...

szólhattál volna előre az ilyen tervekről, és akkor kicsit alakítok én is az íráson


a "kitelepülés" nem rossz ötlet, csak eléggé a szerencsén múlik a dolog
hogy egy, a Geri által talált barátságos faluhoz hasonlóba gördültök-e be, vagy esetleg egy olyanba, akik szívesen végigszakkóznák ómagyarországot ;)

szóval van ráció a dologban, de sztem nem lesz sétagalopp semmiképpen sem :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.10. 16:57:26

Azt írtam, hogy arra jutottunk, hogy nem profik, munkahipotézisként. Nyilván nem tudtunk róluk semmit, de a róluk való agyalásból erre következtettünk, na meg így nem is annyira ijesztő. :)

T1GRIS 2008.12.10. 17:07:17

Szerintem szs karaktere inkább a vágyait fogalmazta meg akkor, amikor azt írta, nem profik. ;) Meg abból az optimista feltételezésből indult ki, hogy aki ért a fegyverforgatáshoz, nyilván már a közös ellenséggel harcol. Sajnos a valóságban a bűnözői körök ennél primerebb érdekek mentén mozognak (bár tudom, a '48-as szabadságharcba például özönlöttek a betyárok).

De azért a megállapítás így is talált, hiszen a társaság tényleg nem profi. Ne feledd, van egy fuvarozónk, és egy nehézfiúból panzióssá szelídült keresztapánk. Egy exrendőr sem automatikusan rambó (csak gondolj bele, egy fegyveres harcban ma hány igazi rendőr csinálná össze magát - triumphator majd megcáfol, ha rosszul mértem fel az állomány rátermettségét ;). A három aktív rosszarc előéletéről keveset tudunk, lehet, hogy csak a konditeremben nagy királyok és jól tudnak seftelni, meg terrorizálni a náluk gyengébbeket. A két szentendrei romagyerek (tudom, nem írtam, hogy cigányok, meglepetésnek szántam - íme :) megél a jég hátán is, de tűzharcban pl. nem edződtek. És itt van Tigris, aki ugyan szagolt már közelről géppuskatüzet, és gond nélkül életben marad 3 hónapig a hegyekben, de ne feledjük, hogy a boszniai háborút lezáró daytoni béke '95-ben volt; azóta eltelt 13-14 év, mialatt kedvenc ragadozónkat a pesti alvilág puhította, ahol inkább a szájbox megy és a 'kinek van több pénze' játék dönt, mintsem a fegyverek szava.
Egy szóval, kemény a társaság, de senki sem sebezhetetlen (mint az már kiderült). Nehogy remegni kezdjen a kezedben a puska, Vinitor! ;)

T1GRIS 2008.12.10. 17:08:20

Ööö, igen, egybecseng a két hozzászólás :)(utólag láttam meg)

bz249 2008.12.10. 17:08:32

Nézd ugye Tigris írása szerint 4 igazi kemény gyerek van, 3 mérsékelten intelligens gengszter, 1 kiugrott rendőr és 1 sofőr.

Ráadásul ezek közül egy-kettőtől meg akarnak szabadulni. Úgyhogy nem elképzelhetetlen, hogy egymás ellen is dolgoztak és Tigris mester szépen beáldozta a másik 5-öt.

Ja még egy dolog: a sebesülteket szerintem időben lőjétek le... a félistenség nehezebben fog menni, ha haldokló is van veletek. ;)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.12.10. 17:10:10

nem is ez a baj, hanem, hogy az első poszt alapján még úgy volt, hogy tényleg nem azok, a hipotézis megállja a helyét

erre meg kiderül, hogy mégis azok :)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2008.12.10. 17:18:59

Nincs itt ellentmondás - a tigrisék félprofik! :)
Ha gonoszkodom, akkor azt mondom, hogy profinak szeretnének tűnni! :)

A sorsuk jól mutatja, hogy kik is. :) Jobban jártak volna, ha bevonulnak katonának...

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.10. 17:19:40

Azok, csak mi nagyobbat dobtunk. :)

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2008.12.10. 17:20:45

na, ez a komment is jól elcsúszott :)
szóval akkor mégsem azok :)

T1GRIS 2008.12.10. 17:21:47

Te ne sorozz, ne toborozz még a kommentekben is, mert istenuccse' elindulunk még ma este, és bosszúbúl nem támadjuk meg Csentőfát! Aztán kereshetitek a sztori végét! :)))
süti beállítások módosítása