Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Ítélet

2009.06.04. 08:30 | Gador | 23 komment

Címkék: gador védelemigazgatás gheryévad

A karrieremnek finoman szólva is jót tett az Átkerülés. Ha „odaát” maradunk, még legalább tíz évet kellett volna várom míg osztályvezető leszek, még ötöt, míg főosztályvezető helyettes… Szóval nem futottam volna be olyan ballisztikus ívű pályát, mint most. Jó-jó, azért most sokkal nagyobb a tét, meg persze a munkaidő is… Csilla nagy örömére, persze.
Soha nem gondoltam volna, hogy harminc éves – na jó, negyven – korom előtt államtitkári magasságokba emelkedem. És még politikusba sem kellett átmennem. Azt ugyanis nagyon nem komálom.
Ez az elit egy új elit. Nem az ismertség, nem a rokonok, nem a mutyizás számít, hanem a tudás és a teljesítmény. Albert ezt elég világossá tette, az unokaöccsét is zokszó nélkül kivágta.
Egy dolog azonban mégsem változott: a hülye feladatok!

Most épp egy bírósági tárgyalásra kell mennem, amolyan népi ülnökszerűségnek. Csodás feladat, 4-5 óra unalom, a végén meg akasztás. Mivel azonban az egészségügyet érinti, az meg az én területem, így ott kell lennem. Szerencsére nem sok tárgyalásra kell elmennem, ez lesz talán eddig ötödik vagy hatodik. Eddig mindig akasztottunk utána. A készletlopást, a drogozást most nem nézzük jó szemmel, a Kendermag Egyesületnek most minimum gumibot járna… Az aktivisták szerencséje, hogy egy sem került át közülük… legalábbis nem tudunk róluk.

Az ügy bírója szert akasztgatni, a Morvai-féle puccs után a halálos ítéletek legnagyobb részét ő hozta meg. Alacsony, kopasz ember, szemüveggel és jó adag rosszindulattal. Túlságosan nagy karrier rá sem várt volna…
Nem szerettem a bíróság épületét. Ellenszenves bírók, dromedár biztonságiak, akikkel az ember nem szívesen találkozna sötétedés után. Néhányhoz már volt szerencsém a másik oldalról, nem egy kellemes dolog.

A srác, akinek az ügyét tárgyaltuk aznap, alaposan meg lett dolgozva. A dromedárok működtek, de elég ügyetlenül, általában nem látszik nagyon, ha valakit megdolgoznak. Nos, Zolin – mert később kiderült, hogy ez a vádlottunk neve – igencsak látszott, gondolom elkövette azt a hibát, hogy visszaütött.
Általában két őr fogja közre a tárgyaláson az elítéltet, most is csinálták. Zoli igencsak elveszett a maga 60-70 kilójával a két, legalább 120 kilós hústömeg között. Az áldozatoktól eltérő módon ő nem sunyított, lapított két őre között, büszkén, dacosan, már amennyire sebei ezt lehetővé tették, állt, majd ült közöttük.
A kezdésre egy harmadik őr is megjelent, az ő fején is volt egy-két seb, kezdtem kapizsgálni, hogy mi is történt…
A srác nem hagyta magát, sőt visszaütött! Bátor, kimondottan bátor! Kár, hogy az ítélet nagyjából már meg is van.

Az ügy nagyon egyszerű volt. A vád szerint Kiss Zoltán, hogy barátja hamarabb kapjon orvosi ellátást, azt kezdte el híresztelni, hogy keltál jelentek meg az épület előtt, amitől aztán a sebészet várójában igencsak nagy riadalom támadt. A betegek, várakozók megrémültek, sikoltozás, zűrzavar támadt, ami közben a vádlott a barátját, Nagy Balázst, aki favágás közben megvágta magát, be tudta juttatni az orvoshoz.
Az ügyész sorolta az érveket, hogy ez micsoda galád tett, milyen nagy riadalmat jelentett, hogy mennyire megrémültek az állampolgárok, katonákat kellett küldeni a megnyugtatásukra, és különben is, tűrhetetlen, hogy egyesek csak úgy, önkényesen intézkedjenek, és vegyék igénybe az orvosi ellátást!
Erre ugye azért volt szüksége a vádlottnak – és ez már csak az én kérdésemre derült ki – hogy mivel nincs már se recepciós, se nővér, a betegek érkezési sorrendbe mennek be az egy szem orvoshoz, a kedves páciensek pedig, akiknek valójában kutya baja sem volt, egyszerűen nem akarták őket beengedni. Még annak ellenére sem, hogy a vádlott társának három ujját vágta le a fűrész.
Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ezért idecitáltak! Mi az, hogy nem engedték be soron kívül a súlyosan sokkos sérült férfit – ekkor már üvölteni kezdtem a nénivel, aki egy másik társával, meg persze az ügyésszel bőszen bizonygatták, mennyire aljas dolgot tett az a Zoltán gyerek. A néniknek csak az volt a baja, hogy elestek, és felhorzsolták a térdüket – az egyik kicsit jobban, ott 10 forintos nagyságú volt a seb, a másiknál még akkora sem.
A bibi csak az volt, hogy a két néni elég harciasnak bizonyult, tekintettel arra, hogy a fiacskájuk az ügyészségen, illetve a rendőrségen dolgozott. A katonaság – egy teljes század – is azért lett kivezényelve, mert a kedves kolléga adott a mamának egy EDR-t, aki azon riasztotta a fiát, a fia meg intézkedett.
Most én kezdtem el intézkedni: mi a fene folyik itt, hogy a meglévő pár készülék egyikét csak úgy egy civilnek adja oda valaki?! Mi az, hogy nincs nővér és recepciós, aki az ilyen eseteket elsimítaná?! Ennyire ráérünk, ennyi erőforrásunk van, hogy csak úgy kivezényelünk egy századot – gépkocsival – a két öreglányért, mindenféle felsőbb engedély nélkül?!? A vádlott pedig mi a fenéért van összeverve?
A kedves vérbíró úrnak nagyon nem tetszett, hogy ennyire átvettem az irányítást az ő tárgyalása felett – általában csak asszisztálni szokott mindenki az ítéletei felett. Tudtam, hogy vele vigyázni kell, egy aljas és mocskos ember, aki nem kíméli magát és a kiterjedt kapcsolatait, ha az ellenségei ellen tör, ezért igyekeztem alberti kapcsolataimra, meg az ő jó hírnevére apellálni, hogy a kedve ügyész úr hogy meri a drága bíró urat ilyen ügyekkel, ennyi sok hibával zavarni!
Erre aztán ráharapott ő is – gyanítom, nem kedvelték egymást az ügyésszel – és szépen rápirított, kilátásba helyezve egy vizsgálatot. Mind később megtudtam, az ellentétük oka egy Morvai-ellenes perben gyökerezett, ahol egymást akarták túllicitálni a halálos ítéletek meghozatalában… Ezt megtudva sikerült elérnem Albertnél, hogy mindkettőt helyezzék nyugállományba. A tábornok is örült ennek, kezdtek kicsit kényelmetlenné válni ezek az urak, pláne, hogy el is szemtelenedtek.

Zoliról az is kiderült, hogy bár nagyon sok mindenhez ért, kezdve az autószerelésen át a kertészkedésig, kiváló szervező és jó szívű, valahogy mégsem kellett se védelmi bizottságoknak, se a seregnek. Talán, mert túl őszinte… de ez csak később derült ki számomra, miután a sofőröm, illetve a személyi titkárom lett.
Rögtön a tárgyalás után – ott helyben ejtettük a vádat, mondván hogy kap figyelmeztetést, amit a fogvatartása alatt nyomatékosítottak is… - felvettem a sofőrömnek. A megvert őr nem volt túl boldog ezen fejleményektől, de valahogy ez nem zavart. Meg Zolit sem.

A sofőr már nagyon kellett, a Sacco óta nem volt sofőröm. Reméltem, hogy Zolinak jobb sors adatik, meg persze én sem szerettem volna hasonló élményeket újra átélni. A pozíciómhoz járt egy – átalakított – Suzuki, ami kétüzemű, azaz lóvontatású és „hagyományos” benzines. Elég viccesen néz ki, hisz a motorháztető kapott egy felépítményt, az lett a bak, meg egy leszerelhető rudat, és mindent,a mi kellett, hogy egy, vagy két lovasra alakítható legyen az eredetileg 50 pacis szerkezet.
Csilla mindig nagy élvezettel ült bele, különösen, hogy most már ő is kezdett a lovakkal megbarátkozni. Zoli a lovakkal is jól bánt, az én lovaglótudásom is továbbfejlődött általa.

A hülyeség-folyam azonban csak nem akart véget érni. A választással kapcsolatosan is ömlött rám e remek anyag, most meg elfogtak egy srácot a határon  aki állítólag megölte Brennust. A dolog úgy kezdődött, hogy az egyik határőr elfogott egy toprongyos alakot, aki magyarul beszélt. A srác szerencséje volt, hogy a határőr egy nyugodt valaki volt, mert általában az ilyen alakokat rövid úton elföldelik, miután az ólommérgezéstől kiszenvednek. Persze a jó alapos verést nem úszta meg a srác. Valami Fülöp Gergő, ha lehet neki hinni. A pk. azt gondolta, hogy egy dobbantott kiskatona gondolta meg magát, hogy annyira mégsem jó a kelták között, de a szokásos pofonsor után sem mondott mást. Kapott hát egy darab papírt, hogy akkor várják a sztoriját, hol és hogyan töltötte az elmúlt néhány hónapot, amiből aztán szép kis történetfolyam keletkezett.
A sztori nagyon színes volt, és igazán hosszú – amivel a WC-papír készleteket is fenyegette, ám annál izgalmasabb.
A srácra odafent egy tucatnyi angyal vigyázhatott, mert a pk. látván a sztorit meg a sérüléseit, nem verette tovább, hanem szépen továbbküldte az egészet Egomnak. Egy újabb angyali közbeavatkozásnak köszönhetően – meg persze a teljes valójában újjá nem éledő bürokrácia miatt – a beszámolók első fele eljutott a hírszerzőkhöz is, akik elég sok mindent igazoltak a sztoriból, így aztán Egomot is kezdte érdekelni a dolog. A srác ekkor már egy kiürített „tiszta-házban” volt, ahogy a hírszerzők fogalmaztak, azaz egy régi tanyán, ahol egyenlőre a sztoriját íratták vele tovább, rákérdezve egy-egy dologra, ami nem volt tiszta.
A megjelenése SZT-tény volt, azaz senki nem tudhatott róla semmit. Nagyon úgy néz ki, a meséből sok minden igaz, ráadásul a fickónak jó volt a mesélőkéje is, így aztán nem lett volna bölcs dolog, ha a pleps, vagy az egyre szabadabb szájú újságírók tudomást szereznek róla. De valamit kellett vele kezdeni, szóval megint kaptam egy csodás feladatot, irány a tiszta ház, vegyek részt a srác igazolásán, illetve akasztásán, helyzettől függően.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr861162159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drazsé 2009.06.04. 08:39:17

két dolog:

nagyon tetszik, hogy rákérdezek, mikor lesz frissítés, és rögötn lesz frissítés :)

ezt már szeretem! :)

cliffhangerek esetén be van készítve egy teherautónyi macskaszar... mond, Gador, van neked szép füved?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.06.04. 08:47:02

A közveszéllyel való fenyegetés csúnya dolog, de nagy karrier alapja lehet a másik világon. Először azt hittem, T1gris kap majd egy új beosztottat... :)

Egyébként pleps=plebs nemdenem? (a végén) Meg szokatlan módon bentmaradt 1-2 elgépelés ezen kívül is...

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.06.04. 09:15:33

@drazsé: Mindent az olvasóért ;)
Macskakaki jöhet, szereti a szállítóit a pigbull... :)

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: igazad van, a t. szerkesztő úr se vette észre, nálam meg megszokott a betűcsere. Javítom.

bz249 2009.06.04. 09:53:12

@Gador: érdekes, hogy minden rendszert az mond teljesítmény alapúnak, akinek jól megy benne... akinek meg rosszul, az urambátyám-mutyivilágnak tartja :)

drazsé 2009.06.04. 10:08:42

egyrészt a pitbullt rózsaszínre festjük, másrészt már csak a végterméket telepítjük, teherautós-gléderes módszerrel - így érhető el az egyeletes fedés

másrészt:

milyen dolog az, hogy az orvosaink meleltt nincs 40 asszisztens, gyakorlaton lévő felcser/ápolónő/gyakornok?

ugye az evidencia, hogy a meglévő tudást minél nagyobb mértékben meg kell őrizni - ebből az egyik nagyon fontos szelet az az orvostudomány

orvosból közép és hosszútávon rengetegre lesz szükség, sőt, rövid távn is...
tehát kérdem én: egy praktizáló orvos mellé miért nincs beosztva vagy két-három szanitécgyakornok (lévén mire beindítható a normális orvosi képzés, az kis idő lesz, így egy általános, gyakorlati ismeretekkel rendelkező felcser-réteg kiképzése szerintem áthidaló megoldást jelenthet), akik segítenek a vizsgálatokban, előszűrik a betegeket, mondhatni az orvos keze aládolgoznak, miközben tanulnak


ugyanez vonatkozik gyakorlatilag az összes szakmára, egy lakatos mellé is tessék egy vagy két "inast" rakni, mérnök mellé is, stbstbstb

itt kéremszépen mulasztás történt, aminek következményeinek kell lenniük :)

másrészt a forradalmi vérbíróságok rövid távon lehet, hogy "hasznosak" azonban ha normalizálni akarjuk a helyzetet, akkor le kell róluk szokni...

ráadásul az "akasztós vérbíró" itt erősen pazarlás...

ok, puccs következtében úgymond a főkolomposok esetén érthető a büntetési tétel, gyilkosok, szexuális bűnözők, egyes veszélyes bcsk esetén detto (mondjuk nagyban feketézők, miegymás), de minden egyéb esetbenegy munkaerőhiánnyal küzdő országban....

népszerű büntetési tételek:
- hadseregben lefokozás+frontvonal, munkászászlóalj (mehet erődítési feladatokat végezni a gyepűre- vagy ki a hidegbe)
- civil társadalomban kényszermunka (favágás, szállítás, közlatrina építése és tisztítása... rengeteg olyan pocsék munkát lehet találni, amire soha nem lesz elég jelentkező....)

már T1gris posztjánál is eszembe jutott, hogy az elzárás mint olyan önmagában nem igazán megengedhető - ugye szűkös erőforrások - szóval ha nagyon nem tudunk valakivel mit kezdeni, akkor kötél, minden ellenkező esetben pedig irány meló, mert kell a dolgos munkáskéz...

(ja, igen, és akkor egy példa: egy orvos egy este berúg, kötekedni kezd és jól megveri a helyi KMB-st. felaksztani nem kéne... kényszermunkára elvinni megint csak nem célszerű... ellátmánymegvonást és bejegyzést valami nyilvántartásba, hogy volt egy komoly ejnyebejnyéje, aminek egyszre még következményei lesznek... mondjuk később kisebb nyugdíj pl)

lovasított gépkocsi:

fagáááááááááááz :)

ghery:

még ha sima mezei szökevény is lett volna, akkor is elsőkörben irány a hírszerzők...herr major Bazsír nagyon hasznos, de nem szabad csak rá építeni...

bz249 2009.06.04. 10:21:53

@drazsé: megverni azért még szabad nem?

drazsé 2009.06.04. 10:24:39

@bz249:

sőt, valószínűleg elsőkörös kihallgatási technika :)

Szakyster 2009.06.04. 10:33:59

"fagáááááááááááz "

Szvsz addig még van fél-egy év...

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.06.04. 10:49:52

Tudnám, miért jó, hogy folyton szenvedek? De hát mindent az olvasókért, nálam is készül a folytatás;)

Szakyster 2009.06.04. 10:57:20

Ugyan, biztos meg lesz ennek a jutalma.

ööö...

Vagy nem :D

bz249 2009.06.04. 10:58:25

@Ghery88: vannak olyan színészek akik karaktereket szoktak eljátszani. Pl. Carlo Pedersoli olasz úszú (Bud Spencer) általában nagy mackós embert, akit megzavarnak evés közben és mindenkit megver; James David Graham Niven általában finom modorú angol nemest; Jean-Paul Belmondo meg keményöklű nőcsábász csibészt... rád meg mindig az ilyen szenvedő szerepeket osztják. ;)

Gador · http://omagyar.blog.hu 2009.06.04. 11:02:10

Drazsé, ígérem, hogy lesz átszervezés! :) Meg fenékberugás emiatt! :) Már csak a rúgandó feneket kell megkeresni... az enyémen nagy súly van, azt nem lehet bántani... Meg ugye az az enyém.. szóval érted... ugye?!

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.06.04. 11:48:53

Ha legalább keresnék annyit mint az említett karakterszínészek..:P

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.04. 12:57:55

Ghery, hát nem elég fizetség, hogy egyre szebb vagy az illusztrációnak használt képeken? :)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.06.04. 13:06:16

@bz249: "Minden redszert az mond teljesítményalapúnak, akinek jól megy benne!"

Ezt legszívesebben felírnám az irodám falára! Önmagamak, miheztartás végett!

Mekkora igazság! :)

Szakyster 2009.06.04. 13:38:59

szs: hol lett szebb az elf?

bz249 2009.06.04. 13:46:00

@Szakyster: a szépség belülről fakad és az elfnek egyre több belső része látszik ki a sok veréstől.

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.04. 13:51:40

Pontosan. Gadornál még konzervnyitó is lesz talán...

T1GRIS 2009.06.04. 16:52:22

Eseménydús, jó post, Gador! :)
Talán egy picit átlátszó és olyan "barbis" volt, ahogy Gador első látásra beleszeret Zoliba (már ez is - "per Zoli" rögtön elsőre! ;), úgyhogy a többit már előre ki lehetett találni, de ettől függetlenül ott van a szeren.

(ja, formailag: p align=justify!!!!!!!! :P)

T1GRIS 2009.06.04. 17:01:05

Jut eszembe, gratulálok az előléptetésedhez, és szólj, ha át kell szerkesztenem az avatárodat "Ómagyar Egészségügyi Védelmi Atyaúristenre"! :DD

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.06.05. 00:16:42

Legyen inkább Albert jobb és bal keze!:P

Kata Kata 2009.06.06. 22:31:56

Helló! Hogyan kerültetek fel az én blogomra?/omagyar.blog.hu?/

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.06.06. 22:42:02

@Kata Kata: Nem igazán értem a kérdést, legalábbis nem tudok róla, hogy az omagyar.blog.hu másé lenne.
süti beállítások módosítása