Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Segítsetek, ó, segítsetek

2009.11.29. 22:32 | szs. | 8 komment

Címkék: szavazás nemfikció

A mai hétfőn, nem kizárólag macskahergelési célzattal, de történet helyett szeretnénk a kommentelni vagy levelet írni kész olvasók segítségét kérni pár kérdésben, ezek a jövőbeni elektronikus és papír alapú kiadványainkkal kapcsolatosak. Kommentelni ide lehet, az esetleges leveleket pedig a blog hivatalos email-címére (atkerulesKUKACgmailPONTcom) várjuk.

 

Nos, a tényállás tehát az, hogy januártól egy kicsit alakítunk Ómagyaország publikációs súlypontjain. Ez távolról sem jelenti a blog bezárását, a most futó mellett még egy bő évadra való ómagyaros regény is készen áll a felkerülésre, illetve a hírsarok sem áll le. Lehet, hogy heti három frissítés lesz csak az évadok kifutása után (ami azért még elég sokára lesz), de a blog nem zár be – feltéve, hogy lesz szerző, akinek van kedve vele foglalkozni, meg lesz olvasó, akinek van kedve olvasni. Non-profit garázsprojekteknél ez így szokott lenni. :)

 

Amit januártól szeretnénk elindítani, az a hibrid újság, amit havonta vagy kéthavonta felteszünk a netre kétféle formában, az egyiket kényelmesen lehet majd képernyőről olvasni, a másikat meg kinyomtatva összetűzni, és úgy olvasni. Az újságról már itt írtam, de majd lesz talán lapterves poszt is, de addig is formálódik, formálódhat a dolog.

 

Ezen kívül több egyéb „projekt” mocorog a világgal kapcsolatban, amihez mind idő és ráhangolódás kell, ezért is lesz majd hasznos az, ha a blog napi frissítéséért zajló, mostanában a szokottnál is hősiesebb küzdelem kicsit alábbhagy. Szerepjáték és/vagy táblás játék Ómagyarország világán (minden garázsprojektként, tehát semmi extra, csak olyan kikapcsolódást nyújtó fejlesztgetés), a már meglévő anyagok rendszerezése, csinosítgatás, összeszerkesztése ( a második évad, aminek az alapanyagából jó lenne a lehető legjobbat kihozni, ha már nyomtatott formát adunk neki, meg akad még pár, terjedelmileg kisebb történetszál, amik minimum egy e-könyvet megérdemelnek, rendes szerkesztéssel, kibővítéssel, vagy akár POD-os, gyűjtőknek való papírkiadással – Cs. Németh Béla átkerülés utáni élete, Harkály katonatörténetei, vagy Vitéz kapitány, ami már nyakig benne is van ebben a folyamatban). Tehát a jövőben inkább ezekre a kicsit lassabban csordogáló, de megrágottabb, alaposabb dolgokra koncentrálnánk majd, kicsit a kialakult helyzethez is igazodva.

 

Amiben pedig az olvasók, szerzők, érdeklődők segítségét kérnénk, azok a következő kérdések:

 

1. Van valakinek valami jó ötlete Vitéz kapitány kalandjainak a címére? Kb. egy kisregény áll össze belőle, lesz rendes vége, íve, mindene, de nincs címe, a szereplő neve nem a legjobb választás. Olyan cím kellene, ami tök ismeretlenül is jól hangzik, és valami köze még akad a történethez is. Nem kell tartalmaznia sem az „Ómagyarország”, sem az „Átkerülés”, sem a „Vitéz” szót. Ha esetleg valakinek kipattan egy – vagy több – szikra és megosztja velünk, majd ez a szikra begyútj valamit a szerző (és a szerkesztő) agyában, az elkövetőt minimum egy papírkiadású Vitéz kapitánnyal díjazunk, de lehet, hogy mással is. (Nemfüggő a dolog, maradjunk annyiban.)

 

 

2. Szintén: van valakinek valami jó ötlete az ómagyaros hibridújság címére? Szintén olyan kellene, hogy pl. ha valaki meglát egy buszon, vonaton otthagyott példányt, akkor feltámadjon benne a heveny késztetés, hogy megnézze, hogy ez meg mi a szösz. Itt nyomtatott példány nem tudunk ígérni, de az isteni szikra indulópontját biztosíthatjuk arról, hogy nem szoktunk hálátlanok lenni, viszont akadnak kreatív arcok is a stábban.

 

 

3. Aki látott már nyomtatott első évadot: mennyire megfelelő ez a méret, formátum, elmegy, jó, vagy kisebbe jobb lenne? Vagy – gyűjtők – nagyon gáz, ha a kisebb terjedelmű dolgok nem teljesen ugyanebben a formátumban látnak nyomtatott napvilágot?

 

 

4. Illetve bármi egyéb észrevétel, ötlet, akármi. Az eddigieket is köszönjük, ha nem is reagáltunk mindenre, de igyekszünk figyelembe venni, ha lassan is, de alakulni.

 

 

A fiumei kalandok pedig, reményeink szerint, hamarosan újra folytatódnak! Addig is lehet olvasni az ómagyar lexikon legújabb gyöngyszemeit – ott tényleg nem mese a napi többszöri frissítés. ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr591561996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Freddzger 2009.11.30. 09:15:27

Vitéz-könyv címnek esetleg: Vadon túl. Sok olvasás után gondoltam hátha tudok segíteni is, ennyi telt. :)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.11.30. 20:17:36

Köszönjük a tippet! Más? :)

boibo 2009.11.30. 22:13:01

A nyomtatott formátum szerintem jó volt. És részemről nem gond, ha kicsit vagy nagyon más egy-egy kötet, csak azért valami mégis kellene (borítógrafikai hasonlatosság, vagy...?), amitől a standon olyan érzésem támad, hogy ezt már én láttam valahol, olvastam is és tetszett is, csak mintha ez most mégsem ugyanaz lenne, de akkor meg mi?!?
Könyv/újság címre nincs ötletem, gyenge vagyok az ilyesmiben, viszont szerintem pl Kontárt ( kontar.blog.hu ) lehet, hogy rá lehetne bírni egy kis ötletelésre. Egy próbálkozást talán megér!

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2009.12.01. 12:38:54

Itt egy gagyi Vitéz-könyv-cím próbálkozás:

Gőzerővel a történelem ellen

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.12.01. 13:13:58

Tegnap én is gőzös címeken töprengetm, ilyeneknél adtam fel, hoyg Gőzeposz, Gőzlovagok...

Boibo, te ismered Kontárt valamennyire?

boibo 2009.12.01. 13:23:33

@szs.: Személyesen nem. Marketinges egyetemista. Inkább csak onnan ismerem, hogy időnként nagyon kedvemre való kommentjei voltak/vannak egy-két blogon, amiket én is olvasok. Meg van ugye ez a saját blogja is. Ennyi. (Ha esetleg még azt is sikerülne vmi rafinált módon elérni, hogy az ő blogján is megjelenjen ez projekt, azzal meg rögtön pusz egy legyet is üthetnénk egy csapásra. Az is igaz, hogy ilyen szempontgól ad-renalin (adrenalin.blog.hu), de még inkább Reklámbuzi (addict.blog.hu) még szerencsésebb lenne. Őket se ismerem.)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.12.01. 20:09:24

Jelentem a vizsgaidőszak alatt elég sok szabadidőm lesz, már karácsony táján, aztán január végén, szóval reményeim szerint kommentelőből ismét szerzővé avanzsálok! Közben igyekszem rábírni pár csoporttársamat kreatív ajándékozásra;)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.12.02. 18:53:30

A Gőzeposzt elképzeltem a címlapon. Az mennyire gőz, izé, gáz? A futottak még kategóriában ott van a "Fegyvert és vitézt" is.
süti beállítások módosítása