Innen indult

2008. október 25-én Komárom-Esztergom megye egy része arra ébred, hogy az ókori Kárpát-medence veszi körül őket. A blog szerzői a múltba sodródva próbálnak élni és túlélni. Levél nekik: atkerulesKUKACgmail.com

Olvasnivaló

Kommentek

Web II



free counters


Címkék

2évad (64) 6evesOM (3) Á.u. 50-es szkíta felkelés (6) airport280bc (3) albertizmus (5) alexandria (5) állat (11) angyali (3) anyagtudományi intézet (2) Anya választása (3) átkerülésnap (1) Áu20 (2) az átkerülés lovasai (38) balaton (1) beteg (11) brennus (4) bz (1) bz249 (36) cian (8) corpus (19) család (17) csentőfa (26) csentőfaitúszharc (4) csk260 (1) drazsé (2) druida (2) égbőlpottyantott (8) eomagyarorszag (5) esztergom (27) evadvaro (3) farkasrolandsaga (2) fegyver (39) fiume (9) fiumeévad (24) fórumposzt (4) franciák (1) gador (25) Galliaiháború (4) gellérthegy (10) ghery (31) gheryévad (9) háború (15) hajó (2) Halmai (6) hamilkar barkasz (1) Hannibál a kapun belül (11) harkaly (7) hellókarácsony (1) hirdetés (2) hírek (24) hirsarok (86) hirsarok au2 (7) horánszky (9) ibéria (2) iskola (8) Isztria (11) jatek (5) katonadolog (6) kelták (56) kindle (2) kitekintő (36) kölyöktomi (4) könyv (15) kovácsgusztáv (6) kritikarólunk (2) laza (2) lázadás (16) love (6) maggoth (1) megtörők (1) mezőgazdaság (3) minisorozat (10) morgolódó (3) munka (6) nemfikció (36) novella (9) őkisátkerültek (3) ómagyarország lángokban (78) ÓML2 (12) ómr1 (4) operation iulia (4) palyazat (4) passer (1) polgárőr (10) politika (6) promó (1) r!t (1) rajz (1) rendőr (9) repülő (4) róma (16) rómaikövetség (18) sacco (4) sport (1) sütőbalázs (4) szavazás (4) szentendre (5) szerepjáték (6) szereplők (1) szerzők (11) szinfalmögé (1) szkíták (3) szs (34) t1gris (25) találkozó (4) tát (2) távközlés (3) technológia (6) teddybear (11) tekercsraktár (19) térkép (1) triumpathor (47) tudomány (1) uránsaga (8) vallás (12) védelemigazgatás (32) vegleg atkerulve (10) vers (1) videó (2) vigyazó szemetek (4) vinitor (25) vitezkapitany (21) wiki (9) zsidók (3) zsozsóbácsi (1) Címkefelhő

Túszharc reloaded

2008.12.09. 15:00 | Vinitor | 11 komment

Címkék: fegyver vinitor csentőfa csentőfaitúszharc

November 25.-én estek először egymásnak az emberek Csentőfán.

Világosodás előtt keltem, hála a jó öreg felhúzós vekkeremnek. A padlásról kellett előkeríteni, de ez legalább áram nélkül is ment. A gőzgépes projekt úgy maradt, ahogy hagytam. Az én tudásom kevés hozzá, szakember meg nincs a faluban. A következő fuvarral lehet, hogy felküldök egy üzenetet a VB-hez, mert szerintem van fantázia a dologban. Végül is, a felszerelés megvan hozzá. 

Az őrségben lévő lakosok, ha igénylik, a gyerekeiket „leadhatják” az önkormányzaton, ahol ügyelnek rájuk, foglalkozásokat tartanak, szóval mindenképpen jobb, mint otthon ülni, és bámulni a falat. Nem gondolta senki, hogy baj lehet belőle. A sparhelten (szintén padlás, de ez még az előző lakóé volt) melegítettem vizet a teámhoz, amit aztán citrom és cukor nélkül kortyolgattam, mikor beesett az utcáról egy polgárőr. Kínáltam volna, de túl sápadt volt a teázáshoz. 

- Figyeld, töltsd meg a puskát, tegyél zsebre lőszert, és menjünk. Siess!

- Mi történt, támadnak a kelták?

- Ha még csak a kelták lennének…

Fegyver a kézbe, tea az arcba, indultunk. A sztoritól majdnem dobtam egy hátast.

- Frankón túszdráma, ha mondom! Az egyik fickót már meg is lőtték. Ezek nem viccelnek baszki! Van egy emberük máshol is, vagyis legalább egy, lefülelték a rádióst, aki ment fel a hegyre segítséget hívni. Ja, és a kocsid is kell nekik. Tele kajával.

- Az kellhet, száraz a tank. A falunév-tábláig talán elgurul, de ott megáll.

- Nem baj, leparkolod az utcán, aztán majd lesz valami.

Hetek óta nem indítottam be a járgányt. Jó kis terepjáró, nosztalgikus volt beleülni, és az üres utcán a tanácsháza elé hajtani. Elmennek a f… 

A hóban szinte négykézláb szaladtunk a postáig („Főhadiszállás apám, főhadiszállás!”), ahol is a focicsapat edzője, és egyben a déli rész vezetője eligazítást tartott.

- El kell kapni a szemetet, aki lövöldöz. – szavait az egyik falubelihez intézte, ha jól emlékszem a nevére, Sándor, ő kapta ezt a „küldetést” - Kapsz tíz embert öt puskával, távcsővel, szúrd ki, hogy hol van, és ha lehet, akkor hasba lőjétek.

Fegyvertávcsövem csak nekem volt. Hurrá, vadásszunk emberre! Úgy okoskodtunk, hogy a tag nem lehet profi, mert ha az lenne, most a keltákat kergetné a határon valahol. Szóval van esélyünk. Irány a templom, ahonnan majd be tudjuk mérni a lövészt. Rövid taktikai megbeszélés után ismét hóban botorkálás következett (profivá váltunk, lepedőbe burkolóztunk, hogy kevésbé látszódjon kicsiny csapatunk a havas háttér előtt; engem inkább egy osztag kihipózott krisnásra emlékeztetett a dolog), majd a kalások felmentek a toronyba. Tiszta. Akkor indulhat a keresgélés. Idegtépő volt a várakozás, mire meglett a tag. Egyedül volt. Hát, akkor táncra fel. 

Hátul maradtam, mert a távcsővel könnyebben operálok, meg a golyós amúgy is messzebbről jó. A srácok a sörétesekkel meg a kalákkal legyező alakban közelítettek. Nem csinálta amúgy rosszul a tag, piszkosfehér cuccban volt egy fa tövében, teljes rálátással a falura. Mikor ez tudatosult bennem, feltört a feszültség, térdre esve hánytam, többnyire csak epét (a reggeli ugye kimaradt), meg a teát. Izgatott sutyorgás körülöttem, intettem, hogy rendben vagyok. Ez persze erős túlzás volt. A rádión leszóltak a toronyból, hogy egyelőre jók vagyunk. Ebből a távból már leszedem a csávót. A többiek előrementek, én pedig felvettem a lőállást az egyik fa tövében. 

A terv szerint a többiek hátulról illetve oldalról közelítenek, ha helyzet van, lövünk. A szemem már fájt a hótól, túl fényes volt, túl nehéz volt a puska, még sosem lőttem emberre. Belassult a világ. Az egyik kalás felbukkant a tag háta mögött, egy fa takarásában. Erre persze a barátunk felugrott, én pedig meghúztam a ravaszt. Azt hiszem, sikerült hasba lőnöm. Felugatott a kala is, biztos, ami biztos alapon. Ismét elhánytam magam. Sikerült. Elkaptuk. Egy Dragunov volt a tagnál, tisztára mint a Call of Dutyban. 

Mire visszaértünk a faluba, nagyjából megvolt a terv a behatolásra. Esélytelennek tűnt. A régi széncsúzda nyílásához mentünk azokkal, akikkel likvidáltuk az orvlövészt.

- Ez rohadt egy nyikorgós ajtó, tuti meghallják, ha bemegyünk – így az egyik társam

- De nem megyünk be az erősítés nélkül – így Sándor

- Egy tejeskanna van nekitámasztva. Meghallják, ha feldől. Fel kéne menni a padlásra valakinek. – nézett rám jelentőségteljesen az előbbi felszólaló

- Rendben, megyek. – Annyi kedvem volt hozzá, mint ehhez az egészhez. Ember lesz embernek farkasa, vajon mi folyhat a városokban? Fel sem értem, mikor lövések hangjára rezzentem össze. Futás vissza, beugrottam az egyik hókupac mögé. A kalás srác ekkor sorozta meg a széncsúzda ajtaját, Sándor a földön feküdt, de nem láttam, hogy vérezne. Kiabálás, lövések, az épületből sikolyok. Felberregett a motor a tanácsháza előtt. A kocsim. A többiek benyomultak az ajtón, én a sarokhoz léptem. A kocsi itt fog elmenni előttem. Puska csőre tölt, kihajoltam. Nem az enyémben ült, az csak krákogott, gondolom lefulladt. Eszelős tekintetű fickó úszott be a látómezőmbe, az ablak egy pillanatra felvillant, a távcső egészen felnagyította a borostáját, a nyálat a szája szélén, a nem is tudom mit a szemében. A lövedéket, ahogy szétdurrantja a fejét. Talán 8-10 métert ha mehetett a kocsival. Megöltem. A mellette lévő kiugrott, barátságos ugatás fogadta, csinált is rá néhány plusz lyukat. Leültem a hóba, bentről még mindig hallatszottak a hangok.Egy kocsi egy távolodó zúgása. Azt hiszem, eléggé kibuktam. Ültem, a kezemben az arcom, és csak nyeltem a könnyeim.

A bejegyzés trackback címe:

https://omagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr74812021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2008.12.09. 15:25:41

fokozódik a helyzet, mindenki sugárban hány és sokkot kap... :) vajon tényleg így reagálnánk? nem akarom élesben megtudni, de kiváncsi lennék.
egyszer egy taktikai házban tűzharcba keveredtem. jól lelőttek persze, de előtte kiürítettem a para tárját. utána a kiértékelésen megkérdezték tőlem még a videó megnézése előtt, hogy szerintem hányszor lőttem. az mondtam, hogy kétszer. aha, tizenkétszer, mint az állat.
Nagyon jó a mai pörgés, szépen kerekedik a sztori.

Valandil 2008.12.09. 15:29:17

Ahogy lecseng az adrenalin, a legtöbb ember elhányja magát. Ráadásul írónk nem is lett ilyenre felkészítve (pszichikai hatása durva az emberre lövöldözésnek).

phaidros 2008.12.09. 16:04:26

Gondolom az érzés hasonló mindenkinél, a fiziológiai reakció meg más. Van akinek lemegy a vérnyomása, elájul, van akinek görcsöl a hasa (pl.nekem valszeg ez lenne). Még a hányás a legjobb sztem, utána lehet folytatni.

bz249 2008.12.09. 16:14:10

Mindig csak ez az akció ;)

Ahelyett, hogy a disznófialásról hallottunk volna valami érdekeset, mán megint embert ölnek. ;)

Amúgy érdekes összenézni a két 'túszharc' posztot. :D

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.09. 17:02:37

Hm, most meg kell néznem, de mintha én nem hánytam volna. :)

Valandil 2008.12.09. 17:11:09

Szerintem ez teljesen normális reakció, a szomszédok félhetnének, ha élvezte volna az élő célpontokra lövöldözést. :D

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2008.12.09. 18:57:58

Még jó, hogy rólam senki nem tud semmit...:P

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.09. 19:23:45

jó volt:)) érdekes volt összeolvasni más-más szemszöből a történéseket. kicsit olyan volt, mint a boomtown című sorozatban. ott is egy sztorit mutatnak be több nézőpontból...:)

T1GRIS 2008.12.09. 19:55:31

szs, Te arra sem emlékeztél a túszdráma után, hogy jutottál haza, úgyhogy elképzelhető, hogy Te is csandáztál, mint a lakodalmas kutya. ;))

* Előre jelezném, hogy én is hányni fogok, de nekem súlyos agyrázkódásom van, bocsi. *

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2008.12.09. 19:59:35

Sváb faluban ilyen ínséges időben nem illik hányni, mert az ételpazarlás! :)

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2008.12.09. 20:02:28

Én meg már azt is látom, hogy mikor, hehe:D
süti beállítások módosítása